Izložba štićenika JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju

Izložba štićenika JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju

Medicinska direktorka Instituta Igalo dr Marina Delić kazala je da je Institut uvijek spreman da podrži u bilo kojem vidu ovakve i druge manifestacije koje su skopčane sa djecom sa posebnim potrebamaIzložba štićenika  JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju

Štićenici JU Dnevni centra


FOTO: SLAVICA KOSIĆ 

Štićenici JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju predstavili su se danas SPA galeriji Instituta Igalo sa 50-ak radova na papiru, ali i predmeta od drveta koji su urađeni u tehnikama dekupaž i šebi šik.

“Ova izložba je trijumf nad iskušenjima. Jer, da nije bilo ogromnog rada, srca i nade roditelja i profesionalaca, ne bi ruke ove dječice mogle da naprave ovako divne eksponate. Takođe, da naša Opština i  ljudi koji je vode, nisu prepoznali potrebu da se otvori Dnevni centar, ne bismo imali ovu izložbu. Isto tako, i svi građani pokazali su da u Herceg Novom i dalje živi duh otvorenosti za različitosti”, poručila je dr Sonja Kosać Vasić, koja je otvorila izložbu.

Medicinska direktorka Instituta Igalo dr Marina Delić kazala je da je  Institut uvijek spreman da podrži u bilo kojem vidu ovakve i druge manifestacije koje su skopčane sa djecom sa posebnim potrebama.

Direktorica Dnevnog centra Dragica Kosić je podsjetila da su konkurisali i dobili sredstva  od Igara na sreću , a u dogovru sa umjetničkom školom “Petar Lubarda” sa Cetinja, svi zaposleni u Centru, osim vozača i domaćica, su prošli obuku stvaranja u de kupaž tehnici.

Ona je kazala da su u stvaranju umjetničkih dječla učestvovali svi, čak i djeca sa cerebralnom paralizom.

“ Okupili bi se  oko stola i pitali tu djecu koju boju da koristimo, koju farbu ili salvetu, i oni koji ne mogu da govore, pokazali bi očima. Na taj način svi su učestvovali”, objasnila je Kosić.

Izložba će biti otvorena 15-ak dana i prodajnog je karaktera. Od sredstava prikupljenih na taj način organizovaće izlet, kao onaj nedavni na Grahovo.

Preuzeto sa:  http://www.vijesti.me/vijesti/izlozba-sticenika-ju-dnevni-centar-za-djecu-sa-smetnjama-i-teskocama-u-razvoju-839341

Comments are closed.
Back To Top
Translate »