4.MEĐUNARODNE IGRE DJECE I MLADIH S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU

➡ U organizaciji centra za djecu i omladinu sa posebnim potrebama ” Los Rosales ” u periodu od 25.04.-27.04.2024. godine u Mostaru su održane 4.međunarodne igre djece i mladih s poteškoćama u razvoju.

➡ Učestvovalo je 29 ekipa iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Turske sa preko 200 takmičara. Takmičari su se nadmetali u atletici, plivanju, basketu i stonom tenisu.

➡ Igre su počele 25.04. spektakularnim otvaranjem koje je praćeno svečanim defileom učesnika  i bogatim kulturno umjetničkim programom.

➡ Našu Ustanovu se predstavljala 3 takmičara: Arina Lakota, Alina Lakota i Igor Garčević u plivanju i atletici. Ostvarili su veoma zapažene rezultate, uz napomenu da nam je ovo i najuspješnija godina od kako učestvujemo na igrama.

U PLIVANJU Arina Lakota je osvojila 1.mjesto u najjačoj, petoj grupi, i to je ujedno bio i najbolji rezultat takmičenja u plivanju za žene. Alina Lakota je zauzela 3.mjesto u prvoj grupi. Igor Garčević je zauzeo 1. mjesto u sedmoj, drugoj po jačini grupi, tako da je i njegov rezultat vrijedan pažnje. 

U ATLETICI Arina Lakota je zauzela 2.mjesto u skoku u dalj u najjačoj, četvrtoj grupi ,sa skokom od 2,45 m što je ujedno bio i drugi rezultat takmičenja u skoku u dalj. Alina Lakota je zauzela 1.mjesto u prvoj jakosnoj grupi, sa skokom od 1,25 m. Igor Garčević je zauzeo 2.mjesto , u  trećoj po jačini grupi, sa skokom od 2,60 m. 

U trčanju na 60 m Arina Lakota je zauzela 3.mjesto u trećoj po jačini grupi sa vremenom 12,60, dok je Alina Lakota zauzela takođe treće mjesto u šestoj po jačini grupi sa vremenom 14,50. Igor Garčević je zauzeo 1.mjesto, u drugoj po jačini grupi u izuzetno zanimljivoj trci gdje su odlučivale stotinke sa vremenom 9,61.

➡ Posebnu zahvalnost dugujemo našim velikim prijateljim iz centra “Los Rosales” na besprekornoj i sjajnoj organizaciji i još jednom su zadali svima u okruženju domaći zadatak kako treba da izgleda savršena organizacija. 

Veliko hvala Direktorici centra Mirni Mezit,

glavnim organizatorima igara Saši Mehmedoviću i Kenanu Spahiću,

našim vodičima tokom igara, Sari i Ameli,

kao i svim zaposlenicima u centru koji su pokazali da su pravi domaćini.

Do skorog vidjena u našem Herceg Novom.


 

 

Comments are closed.
Back To Top
Translate »